ZF 24

Cum arata scandalul Google in versiunea presei comuniste din China

Cum arata scandalul Google - hackeri chinezi, in versiunea presei comuniste de la Beijing
18.01.2010, 16:21 30

Institutiile de presa aflate sub controlul statului chinez auacoperit semnificatia reala a deciziei Google de a parasi tara,mentionand ca miscarea are la baza doar ratiuni comerciale, omitandsa pomenesca ceva de atacurile informatice la care a fost supusgigantul online, scrie revista PC World.

"La cateva zile dupa anuntul Google (referitor la atacurile unorhackeri la conturile de mail ale unor activisti ale drepturiloromului - n.red.), articolele legate de compania online din presachineza au scazut semnificativ", spune David Bandurski, cercetatorla Universitatea din Hong Kong. "Acest lucru ar putea sugera, desie destul de greu de spus, ca organismele de propaganda au impuseditorilor sa nu abordeze subiectul", noteaza el.

Ingrijorarile politice din acest scandal au fost respinse fermde catre publicatiile chineze. Ziarul China Daily a calificatmiscarea Google drept "ipocrita" si a sugerat ca adevaratasemnificatie a deciziei este una economica. Agentia de presa Xinhuaa indicat atacurile, fara sa precizeze insa cine a fost tintalor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24