ZF 24

Cum se fac reduceri de costuri în lume: Canada, Spania şi România

22.07.2010, 15:41 9

"A trebuit să reducem costurile în fiecare fabrică, iar fiecareechipă a găsit soluţii. În Canada s-a recurs la jobsharing, undedoi muncitori împărţeau acelaşi job şi salariu, dar nu şibeneficiile suplimentare, iar în Spania s-a ales ca zilele de lucruce erau tăiate să fi e lucrate în alte perioade, cu cerere maimare", a spus Pete Selleck, unul dintre managerii producătorului deanvelope Michelin.

În România, soluţia aleasă a fost reducerea săptămănii de lucruîncepând din a doua parte a anului 2008 pentru a ajusta producţiala nivelul cererii.

Activitatea a fost reluată la nivelul anterior la fi nalulprimului trimestru al anului trecut, când în urma renegocieriicontractului colectiv de muncă angajaţii au primit şi o majoraresalarială de 5%.

În aceste condiţii, fabricile din Romănia au ca ţintă, la fel caşi celelalte din grup, o creştere a productivităţii cu 6% înfiecare an.

Citiţi mai multe despre strategiile producătorilor de anvelopeprezenţi pe piaţa românească cu activităţi deproducţie pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24