ZF 24

Daca nu mai ai bani ne despartim: criza financiara creste numarul divorturilor

Daca nu mai ai bani ne despartim: criza financiara creste numarul divorturilor
09.03.2009, 13:19 23

In conditiile in care restaurantele isi inchid usile, preturile proprietatilor imobiliare se prabusesc, slujbele parca se evapora, iar magazinele de renume se inchid peste tot in Londra, exista o profesie ce pare sa nu fie afectata de criza financiara, ba chiar mai mult pare a se bucura de situatia actuala: avocatii specializati pe divorturi, scrie International Herald Tribune.

“Este o nebunie ce se intampla in prezent”, a spus Vanessa Lloyd Platt, avocat specializat in drept familiar in Londra. “O recesiune fie uneste cuplurile si le ajuta sa treaca impreuna cu bine prin situatiile dificile, fie banii se evapora si odata cu ei se termina si casnicia. In ultima vreme vad ca s-au inmultit cazurile de divort”.

Louise Spitz, avocat si judecator pe probleme de familie la Londra a spus ca la firma sa, Manches, a fost nevoita sa angajeze mai multi avocati de divort pentru a face fata numarul crescut de cazuri ce au aparut pe fondul crizei financiare. “In vremuri grele, tensiunile din cuplu, ce in urma cu ceva vreme pareau o joaca de copii nu mai pot fi ignorate, si duc la rupturi ireparabile”.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24