ZF 24

Directorul financiar al NBG: nu suntem interesati de preluarea Bancii Transilvania

29.07.2009, 11:42 18

National Bank of Greece (NBG) nu este interesata de achizitia creditorului roman Banca Transilvania, a declarat directorul financiar al grupului bancar elen, Anthimos Thomopoulos, citat in editia de miercuri a ziarului Xrimatistirio, preluat de Reporternet.gr, infirmand astfel informatiile aparute saptamana trecuta in presa elena.

Thomopoulos a adaugat, pe de alta parte, ca grupul este interesat sa se extinda in regiunea sud-est europeana si mediteraneana, insa prin achizitionarea de companii mici, si nu va prelua nicio banca elena.

Agentia elena de presa Axia Plus a scris joia trecuta ca Banca Transilvania (TLV) ar fi principala tinta de achizitie a grupului financiar grec National Bank of Greece (NBG), care a strans recent 1,25 mld. euro de la investitori.

NBG este prezenta pe piata locala prin intermediul institutiei financiare Banca Romaneasca. In prezent, NBG detine 89,07% din capitalul social al acestei institutii de credit.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels