ZF 24

Dupa ce si-a vandut operatiunile din Europa de Est, AB InBev anunta ca ar putea desfiinta 10% din locurile de munca din Europa de Vest

08.01.2010, 14:32 24

Cel mai mare producator de bere din lume, Anheuser-Busch InBev(AB InBev), a anuntat ca ar putea desfiinta 10% din cele 8.000 delocuri de munca din Europa de Vest, ca urmare a reducerii pietei deprofil, informeaza Reuters.

Decizia vine dupa ce compania a finalizat, in decembrie 2009vanzarea operatiunilor din Europa Centrala si de Est, inclusiv acelor din Romania, catre fondul de investitii CVC CapitalPartners.

"Ne confruntam cu problema scaderii consumului de bere in maimulte state din Europa de Vest, iar dificultatile din fiecare taraevolueaza diferit. In consecinta, am analizat fiecare piata inparte", a declarat purtatorul de cuvant al AB InBev, KarenCouck.

Grupul a anuntat joi ca va renunta la 263 angajati din Belgia,stat unde are 2.700 de salariati. Muncitorii furioşi au blocatvineri intrarea in fabrica de bere din orasul Leuven, in semn deprotest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO