ZF 24

Emitentii de tichete de masa, primii jucatori din mediul privat care critica modul in care Guvernul vrea sa aduca venituri la buget

11.05.2010, 16:53 25

Firmele emitente de tichete de masa critica decizia Guvernuluide a impozita aceste beneficii pe care companiile le acorda unuinumar de peste 2 milioane de salariati si avertizeaza ca masura arputea duce la piederi pentru bugetul de stat si la crestereasomajului.

"Sistemul actual al tichetelor de masa, eficient pentru companiigratie exonerarii acestora, genereaza pentru stat incasari anualede peste 360 milioane de euro, provenite din TVA la produselealimentare si din impozit pe profit al companiilor implicate insistem (companii de productie si distributie din sectorulalimentar, emitenti de tichete)", spun reprezentantii AsociatieiProfesionala a Emitentilor de Tichete (APET).

Ei au mai precizat ca, in cazul impozitarii tichetelor,angajatorii vor renunta la aceste beneficii acordate angajatilor,rezultatele unui studiu aratand ca 53% din companii si-au exprimataceasta intentie. O alta consecinta a acestui fapt este scadereaconsumului, evaluata la 863 milioane de euro, iar impactul ar puteaduce la disparita a 25.000 de locuri de munca pentru sectoruldistributiei si productiei alimentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels