ZF 24

Erste si investitori romani au infiintat un fond de capital de risc pentru Romania

19.11.2009, 19:00 95

Erste a infiintat impreuna cu mai multi oameni de afaceri romaniun fond de capital de risc, Romanian Equity Partners (REP), caredispune in prezent de 30 de milioane de euro si va finanta inspecial companiile romanesti cu proiecte in regiune, a declaratFlorin Pogonaru, presedintele AOAR si membru in Consiliul deAdministratie al BCR, citat de Mediafax.

Grupul austriac Erste a investit 10 milioane de euro, iar restulpana la 30 de milioane de euro a fost completat de oameni deafaceri romani, fondul inchis de investitii fiind construit pe osuma maxima de 100 de milioane de euro.

El a precizat ca REP poate investi maxim 4,5 milioane de eurointr-un singur proiect si vor fi vizate in primul rand companiilecare atrag fonduri europene si au clienti agrenati in proiectefinantate din fonduri UE. Dintre cele trei companii aflate indiscutii avansate cu fondul, doua sunt firme care activeaza indomeniul IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24