ZF 24

Euro Invest Vision: Asistam la noi intrari de capital strain pe Bursa

27.07.2006, 12:42 27

Bursa este pe plus la mijlocul zilei, fiind trasa in sus mai ales de evolutia actiunilor BRD, Petrom si Rompetrol Rafinare (Petromidia). Actiunile BRD si Petrom inregistrau la ora 12:20 cresteri de 1-2%, in timp ce Petromidia era cotata mai sus cu 3,6%.
Titlurile bancii erau cele mai tranzactionate din piata, cu un rulaj de 3,4 milioane de lei (0,9 mil. euro). "Ce e mai important e ca de regula actiunile BRD si Petrom, si mai ales BRD, dau semnalul intrarii de capital strain pe piata.
Daca facem o paralela cu ceea ce s-a intamplat pe piata valutara, unde euro s-a devalorizat in ultima perioada, putem spune ca asistam la noi intrari de capital strain pe piata. Se vinde euro, iar o parte din bani merg pe Bursa.
Nu e o lichiditate foarte buna pe Bursa, e adevarat, dar nici nu prea mai sunt vanzatori la preturile acestea." Considera Valentin Ionescu, director de operatiuni la societatea de brokeraj Euro Invest Vision.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO