ZF 24

Excedentul comercial al Germaniei a urcat in mai la maximul ultimelor 6 luni

09.07.2007, 14:22 11

Excedentul comercial al Germaniei a urcat, in luna mai, la cel mai ridicat nivel din ultimele sase luni, in conditiile in care importurile au consemnat un declin mai accentuat decat exporturile, potrivit datelor oficiale publicate luni, citate de Reuters.
In termeni ajustati in functie de influentele sezoniere, surplusul comercial a fost de 17,6 miliarde de euro, peste valoarea de 15,8 miliarde de euro inregistrata in aprilie, a anuntat Biroul Federal de Statistica.
Analistii anticipau, pentru luna mai, un excedent comercial de 16 miliarde de euro.
"Reducerea importurilor este surprinzatoare, intrucat previziunile arata, in general, o apreciere a cererii interne", a declarat analistul Sebastian Wanke, de la DekaBank.
Exporturile s-au redus cu 0,7%, excluzand influentele sezoniere, la 79,3 miliarde de euro, in timp ce importurile au fost mai mici cu 3,6%, la 61,7 miliarde de euro.
Economistii anticipau o crestere de 0,9% a exporturilor si de 1% in cazul importurilor.
"Exista o cerere puternica la nivel international pentru bunurile produse in Germania. Excedentul comercial a crescut si va sustine avansul economic din trimestrul al doilea", a spus analistul Bernd Weidensteiner, de la DZ Bank. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24