ZF 24

Fiscul a blocat conturile si salariile a 100.000 de romani pentru 108 milioane euro

05.11.2009, 00:00 34

In primele opt luni, peste 68.000 de romani s-au trezit cuconturile blocate de Fisc din cauza ca nu si-au platit impozitelela stat, sumele poprite ajungand la 75,5 milioane de euro, potrivitdatelor comunicate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala(ANAF) la solicitarea Gandul. Fiscul a apelat si la angajatori pentrua-si recupera banii din salariile datornicilor, in aceasta situatiefiind nu mai putin de 29.000 de rau-platnici care s-au ales cupopriri in valoare de 32,7 milioane euro. Asa au patit atat ceicare nu si-au platit impozitele pe casa, teren sau masina, cat sisoferii indisciplinati sau calatorii prinsi in tren fara bilet, cuamenzi neachitate. Se poate ajunge astfel la poprire chiar sipentru o banala amenda de cateva zeci de lei pentru depasire deviteza.

Cu alte cuvinte, statul a apelat la solutia executarii silite asumelor datorate, in mod similar procedand si bancile, atunci candau de recuperat o restanta. Despre cum a reusit statul performanta de a blocaconturile si salariile a 100.000 de romani cititi pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels