ZF 24

Fittter, aplicaţia mobilă de fitness dezvoltată de românii de la Renovatio, evaluată la 4 mil. $ în SUA

Fittter, aplicaţia mobilă de fitness dezvoltată de...

Autor: Ioana Nita

18.01.2015, 20:37 571
Compania getFittter, înfiinţată în SUA de românii care deţin firma locală Renovatio IT Solutions  - Bogdan Preduşcă, Dan Nică şi Vlad Teodorescu, este evaluată în prezent la peste 15 milioane lei (4 milioane de dolari) şi urmează să primească o primă investiţie cuprinsă între 3 şi 4 milioane lei (850.000-1.000.000 dolari) pentru dezvoltarea aplicaţiei mobile de fitness numită fittter.
 
„Progresele pe care le-am realizat până acum au reuşit să ne crească evaluarea companiei la cel puţin 4,2 milioane de dolari, iar runda de finanţare urmează să ne aducă între 850.000 şi 1.000.000 dolari“, a declarat Bogdan Preduşcă, cofondator şi managing partener al Renovatio şi CEO al getFittter.
 
Aplicaţia fittter se adresează companiilor care le pot oferi astfel angajaţilor acces la programe de fitness personalizate, scopul fiind de a îmbu­nătăţi sănătatea acestora prin sport, ceea ce poate însemna o reducere de costuri pentru angajatori cu asigurările de sănătate ale salariaţilor.
 
Evaluarea companiei la peste 15 milioane lei vine după cei trei români au fost acceptaţi în vara anului trecut în cadrul acceleratorului de start-up-uri Tech Wildcatters din Dallas, Texas, care i-a ajutat să intre în legătură cu investitori şi diferiţi colaboratori.
 
Compania getFittter a reuşit să încheie parteneriate cu trei firme americane din industria IT&C şi cu o companie de nutriţie şi servicii de catering pentru a începe primele proiecte pilot. Acestea vor începe în luna februarie, la ele participând între 50 şi 200 de angajaţi, în funcţie de fiecare companie. GetFittter a încheiat un parteneriat şi cu o organizaţie de fitness din SUA care are peste 20.000 de mem­bri şi 250 de antrenori de fitness certificaţi. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO