ZF 24

Fonduri de 420 mil. euro pentru culturile de toamna

01.08.2007, 15:41 11

Ministerul Agriculturii va oferi subventii de 1,32 miliarde de lei (420 mil. euro) pentru a sprijini infiintarea culturilor de toamna din acest an, a anuntat astazi ministrul de resort, Decebal Traian Remes, dupa sedinta de Guvern.

Remes a precizat ca banii vor fi acordati ca avans pentru culturile de toamna, pana la data de 30 septembrie anul acesta, urmand ca pana la 15 ianuarie 2008 producatorii agricoli care au beneficiat de subventii sa faca dovada asigurari culturilor respective.

Conform ministrului, producatorii agricoli vor primi 500 de lei pentru infiintarea unui hectar de grau, 400 de lei pentru un hectar de rapita si 450 de lei pentru un hectar din orice alta cultura infiintata in toamna aceasta. Banii vor fi dati sub forma de cupoane, care "vor putea fi decontate imediat, pentru ca avem deja suma totala in bugetul Ministerului Agriculturii", a explicat Remes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO