ZF 24

Franks: Datoria publica nu va reprezenta un pericol pentru Romania daca deficitul bugetar va scadea

23.01.2010, 09:55 19

Datoria publica nu va reprezenta un pericol pentru Romania atatatimp cat va fi aplicat un proces de consolidare fiscala prin caresa se reduca deficitul bugetar la 5,9% din PIB in 2010 si ulterioracesta sa intre in tinta stabilita prin tratatul de la Maastricht,de sub 3% din PIB, potrivit FMI.

"Datoria publica este mult, mult mai redusa, ca procent din PIB,comparativ cu cea a unei tari precum Grecia. Aceasta insa creste sieste unul dintre motivele cheie pentru care trebuie sa intramintr-un proces de consolidare fiscala prin care sa reducemdeficitul la 5,9% in 2010 si ulterior sub limita de 3% din PIB", adeclarat, vineri, seful misiunii de evaluare a FMI in Romania,Jeffrey Franks, dupa o intalnire cu ministrul Finantelor, SebastianVladescu, ministrul Muncii, Mihai Seitan si mai multi reprezentantiai Bancii Europene si Comisiei Europene, informeaza Mediafax Business.

El a aratat ca Romania nu va avea o instabilitate generata dedatoria publica atata timp cat va respecta angajamentele asumate infata institutiilor internationale.

"Cu cat reducem mai repede deficitul bugetar cu atat crestereadatoriei publice va incetini si astfel pericolul pentru Romania seva diminua", a spus Franks. Mai multe despre declaratiile facute vineri de sefulmisiunii FMI in Romania pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO