ZF 24

Franks in vizita finala la BNR. Isarescu nu vrea majorarea TVA

Franks in vizita finala la BNR: Isarescu nu vrea majorarea TVA
05.05.2010, 13:16 33

Jeffrey Franks, seful misiunii FMI, se afla la Banca Nationalapentru o discutie finala cu guvernatorul Mugur Isarescu in privintamasurilor pe care trebuie sa le ia Romania pentru reducereadeficitului bugetar, respectiv majorarea de impozite. Surseoficiale afirma ca Isarescu respinge solutia cresterii TVA dincauza puternicului impact negativ asupra inflatiei si a relansariieconomiei.

Ramane de vazut daca el va putea convinge FMI ca exista altesolutii viabile.

Va invitam la sondaj:Care ar fi raul cel mai mic?Romania trebuie sa majoreze impozitele pentru a aduce mai multibani la buget. Ce ati alege daca ati fi in postura de a lua odecizie de politica economica?

Franks este insotit la BNR de Mihai Tanasescu, reprezentantulRomaniei la FMI, in timp ce ministrul finantelor, SebastianVladescu, a fost convocat la Cotroceni impreuna cu premierul EmilBoc pentru discutii cu presedintele Traian Basescu inainteaintrevederii decisive cu seful misiunii FMI programata in aceastadupa amiaza.

Basescu ar putea face la finalul intalnirii o declaratie depresa in care sa confirme sau sa infirme informatiile privindiminenta majorarii TVA si a cotei unice.

Ramaneti pe www.zf.ro pentru a urmari derulareaevenimentelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO