ZF 24

FT Deutschland: RWE va fi cel de-al saselea partener al proiectului Nabucco

20.09.2007, 21:21 13

Grupul german din domeniul energetic RWE va fi cel de-al saselea partener in proiectul constructiei gazoductului Nabucco, alaturi de companii din Romania, Austria, Ungaria, Turcia si Bulgaria, se arata intr-un articol publicat de Financial Times (FT) Deutschland, citat de Mediafax.

Actualii actionari ai proiectului Nabucco sunt OMV (Austria), Mol (Ungaria), Botas (Turcia), Bulgargaz si Transgaz Medias. Cei cinci au purtat negocieri cu RWE si Gaz de France pentru alegerea celui de-al saselea partener.

Cei cinci actionari actuali ai proiectului s-au inteles, in principiu, asupra participarii RWE in constructia gazoductului.

Proiectul Nabucco, in valoare de cinci miliarde de dolari, va transporta gaze naturale din regiunea Marii Caspice si Iran spre Austria, tranzitand Turcia, Bulgaria, Romania si Ungaria. Conducta va avea o lungime de 3.300 de kilometri si face parte din planul Uniunii Europene de a micsora dependenta Europei de resursele naturale ale Rusiei. SUA sustine si ea acest proiect din punct de vedere politic.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO