ZF 24

G20: Sa iei un imprumut de la FMI e ca si cum ai merge la dentist. Numanui nu-i place

02.04.2009, 13:56 25

Sa iei imprumut de la Fondului Monetar International (FMI) e ca si cum ai merge la dentist deoarece nimanui nu-i place, a declarat secretarul britanic de stat pentru dezvoltare Douglas Alexander, citand afirmatia unui lider african cu care s-a intalnit saptamana trecuta. De accea, a continuat el, este nevoie de reformarea FMI la summit-ul G20 de astazi, in special pentru a vedea cat trebuie acordat si ce conditii trebuie sa indeplineasca statul care doreste sa ia bani de la institutia financiar.

Cele mai importante 20 de stat s-au reunite astazi la Londra pentru a gasi o rezolvare la criza financiara. Reformarea FMI este unul din subiectele cheie ale discutiilor, fapt “vital pentru a rezolva criza”.

Douglas a mai anuntat ca Marea Britanie, prin premierul Gordon Brown, le va propune liderilor celor 20 de stat astazi crearea unui fond pentru responsabilitate sociala de lupta impotriva saraciei. Britanicii sunt dispusi sa acorde 200 de milioane de lire sterline pentru acest fond. De asemenea, guvernul de la Londra este dispus sa acorde aceeasi suma si pentru fondul propus de Banca Mondiala la summit pentru stimularea comertului mondial. Institutia mondiala vrea ca acest fond sa aiba o valoare de 30 miliarde de dolari.

Andreea Magraon, corespondent ZF la Londra
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO