ZF 24

Grupul german Bosch reorganizează divizia Bosch Global Business Services din Timişoara într-o firmă separată, cu 1.400 de angajati. Bosch Service Solutions rămâne furnizor de servicii IT pentru grup şi parteneri

Grupul german Bosch reorganizează divizia Bosch Global...

Autor: Roxana Rosu

18.01.2024, 13:38 321

Grupul german Bosch îşi extinde activitatea pe piata din România prin înfiinţarea unei noi firme în Timişoara, Bosch Global Business Services SRL,  care a functionat anterior ca divizie a Bosch Service Solutions, activă din 2007.

Schimbarea organizaţională nu va avea niciun impact asupra condiţiilor de muncă ale celor aproximativ 1.400 de angajaţi transferaţi către noua entitate.

La nivel international, Global Business Services cuprinde peste 12.000 de angajaţi şi furnizează servicii end-to-end, deservind peste 300 de entităţi juridice Bosch.

În Timişoara, divizia oferă servicii administrative, îmbunătăţind eficienţa operaţiunilor interne ale Bosch. Departamentul de controlling din Timişoara gestionează o serie de servicii, de la extragerea datelor financiare, estimarea şi planificarea bugetelor şi raportarea către managementul de top Bosch. De asemenea, divizia livrează servicii în domeniul financiar – contabil pentru Grupul Bosch. În departamentul de resurse umane, echipa oferă sprijin esenţial pentru procesele de HR din cadrul entităţilor Grupului Bosch din regiunea EMEA. În plus, în cadrul echipei de logistică,

lucrează specialişti ce oferă suport tehnic şi logistic pentru sistemele de gestionare a informaţiilor.

 „Până acum a fost o călătorie interesantă. Continuăm să investim puternic în extinderea portofoliului nostru de servicii pentru a acoperi toate domeniile shared services şi pentru a gestiona complexitatea sarcinilor pentru echipele stabilite. În acelaşi timp, ne străduim să înţelegem cât mai bine nevoile clienţilor noştri şi să le transpunem în măsuri pentru a deveni un furnizor de servicii de cinci stele. Comunitatea puternică de la Bosch Global Business Services din Timişoara, formată din oameni extraordinari care lucrează în toate procesele end-to-end, este cel mai mare atu al nostru pentru a creşte valoarea şi a impulsiona transformarea digitală, preluând din ce în ce mai mult responsabilitatea pentru astfel de subiecte” , a declarat Martin Gladigow, director general al Bosch Global Business Services în Timişoara.

 Cea de-a doua firmă din Timişoara, Bosch Service Solutions, are peste 10.000 de angajaţi în întreaga lume, fiind un furnizor de servicii bazate pe tehnologie. Centrul din Timişoara este un jucător cheie în livrarea serviciilor IT şi software pentru Grupul Bosch şi clienţii externi, care operează în diverse sectoare de afaceri, cum ar fi automotive, telecomunicaţii şi producţie.

„În ultimii 17 ani am crescut alături de clienţii noştri, ridicându-ne constant nivelul de expertiză, calitatea serviciilor pe care le furnizăm şi extinzându-ne serviciile dincolo de domeniul iniţial. Feedback-ul pozitiv constant pe care îl primim de la clienţii noştri îmi spune că echipa noastră face o treabă grozavă”, a declarat Raluca Românu, director general al Bosch Service Solutions în Timişoara.

La finalul anului trecut, în cele două entităţi lucrau aproximativ 2.000 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO