ZF 24

Guvernul discuta, vineri, infiintarea celor doua companii nationale in sectorul energiei

28.01.2010, 22:28 20

Proiectul de hotarare privind constituirea celor doua companiinationale in sectorul energetic a fost inclus pe lista actelornormative pregatite pentru a fi aprobate in sedinta de vineri aGuvernului, dupa ce a fost discutat recent si in sedintaConsiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), informeaza Mediafax Business.

Autoritatile vor sa reorganizeze sistemul energetic princomasarea in doua entitati a celor mai importante companii deproductie a electricitatii si de extractie a carbunelui, controlatede Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Surse oficiale au declarat, la 8 ianuarie, ca Guvernul a decissa amane avizarea celor doua companii, dupa ce ministrul Justitiei,Catalin Predoiu, a solicitat MECMA sa opereze o serie de modificaride natura juridica in actul normativ care infiinteaza cele douaentitati. Mai multe despre infiintarea celor doua companii nationalein sectorul energiei aflati pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO