ZF 24

Honda speră la un avans de 10% deşi la opt luni vânzările mărcii au scăzut

Takashi Kono, preşedintele Honda Trading România

Takashi Kono, preşedintele Honda Trading România

Autor: Bogdan Alecu

12.10.2014, 20:00 153
Honda Trading România, divizia locală a Honda Trading şi importatorul mărcii japoneze pe piaţa locală, vizează o creştere de 10% a vânzărilor în acest an, rezultatele fiind susţinute de piaţa auto în creştere.
 
„Anul 2014 va fi primul de creştere de la venirea crizei. Planul este să creştem vânzările şi businessul cu 10%. Creş­terea estimată este sub cea a pieţei, care este de 30% deoa­rece noi nu avem niciun model nou lansat momentan care să susţină ritmul. Vom remedia acest lucru anul viitor, când vom lansa cinci modele noi“, a spus Takashi Kono, preşe­din­tele Honda Trading România.
 
Pe de altă parte, în primele opt luni ale acestui an vânzările Honda au scăzut cu 5% faţă de pe­rioa­da similară a anului trecut, la 345 de autotu­ris­me, po­tri­vit datelor Asociaţiei Pro­du­că­torilor şi Importa­to­rilor de Automobile (APIA). Dacă vânzările Hon­da vor creşte cu 10%, atunci niponii vor comer­cializa circa 550 de maşini. Com­pania a rulat anul trecut 12,7 mil. euro, po­tri­vit datelor Ministerului Fi­nan­ţelor, ceea ce ar în­semna un business de aproape 14 mil. euro în acest an, potrivit estimărilor oficialului com­paniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO