ZF 24

ING vrea sa-si vanda operatiunile de asigurari prin listarea la bursa

05.03.2010, 19:42 18

Grupul ING planuieste listarea la bursa a operatiunilor globalede asigurari, intre care si cele din Romania, ca o singuraentitate, si niciuna dintre divizii nu va fi lasata deoparte, adeclarat, vineri, seful activitatilor de profil ale companiei inEuropa Centrala, Tom Kliphuis, citat de Wall Street Journal.

"Nu avem absolut nicio intentie de a exclude de la vanzare vreodivizie de asigurari, cum ar fi cea din Europa Centrala", a spusKliphuis.

Oferta publica initiala va avea loc pana la sfarsitul anului2011, iar procesul se va desfasura, cel mai probabil, in etape, aprecizat el.

"Este posibil sa aiba loc doua oferte publice initiale, care sareflecte acoperirea geografica a activitatilor", a mai spusKliphuis, referindu-se la posibilitatea listarii operatiunilor INGla doua burse diferite.

El a refuzat sa estimeze valoarea de piata a afacerilor grupuluiin domeniul asigurarilor, dar unii analisti apreciaza ca ar fi decirca 12 miliarde de euro.

ING este prezent pe piata asigurarilor in noua state din EuropaCentrala, intre care Romania, Polonia, Cehia, Ungaria siSlovacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24