ZF 24

Jurnal de bursă 01 mai 2014

Jurnal de bursă 01 mai 2014
01.05.2014, 00:00 221

Acţiunea zilei de ieri

Titlurile SIF Oltenia au urcat ieri pe bursă cu 4,1% pe fondul celui de-al doilea rulaj de pe piaţă, de 3,4 mil. lei. Evoluţia vine după ce în şedinţa precedentă aceste titluri au pierdut 7% din valoare ca urmare a faptului că acţionarii societăţii au respins ambele variante de distribuire a dividendelor propuse de consiliul de administraţie şi un grup de acţionari.

Scăderea titlurilor pe bursă a determinat mai mulţi insideri din cadrul SIF Oltenia să intre la cumpărare. Astfel, Cătălin Duţă şi Ion Nedelcu, persoane iniţiate din cadrul societăţii, au fost raportaţi ieri cu achiziţia a câte 1.000 de titluri SIF Oltenia.

 

Acţiuni de urmărit azi

  • Titlurile Farmaceutica Remedia Deva (RMAH), care şi-au publicat după închiderea şedinţei de ieri rezultatele financiare din primele trei luni ale anului.

  • Acţiunile Băncii Transilvania (TLV), care au sărit ieri pe bursă cu 3,1% după ce banca şi-a publicat rezultatele pe primul trimestru.

  • Titlurile BRD şi ale Bursei de Valori (BVB), care urmează să-şi publice săptămâna viitoare rezultatele din primul trimestru. Acţiunile BVB au scăzut ieri cu 0,7%, iar cele ale BRD s-au apreciat cu 0,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24