ZF 24

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Oprea, a demisionat

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Oprea, a demisionat
13.01.2009, 16:08 28

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Oprea, si-a anuntat astazi demisia din functie afirmand ca nu doreste sa fie un ministru care "sprijina grupurile de interese". Oprea spune ca a deranjat anumite persoane pe care nu le-a numit, prin intentia sa de a nu promova oameni in posturi de conducere la Interne decat in functie de competenta.

PSD i-a cerut luni demisia lui Oprea dupa ce acesta l-a numit in fruntea serviciului seret al Internelor pe chestorul Virgil Ardelean, despre care influenti membri ai social democratilor au spus ca este omul presedintelui Traian Basescu si ca aceasta numire ca si cea a secretarilor de stat nu a avut acordul partidului.

Oprea sustine ca este dreptul legal al ministrului sa numeasca secretarii de stat si persoanele din functiile administrative si din acest punct de vedere nu a gresit cu nimic. El spune ca a demisionat pentru a nu crea tensiuni suplimentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO