ZF 24

Mivan: Dezvoltatorii vor finaliza doar 40 de mall-uri in Romania, din cele 90 anuntate

12.02.2008, 14:03 18

Chiriile spatiilor comerciale din Romania vor creste in perioada urmatoare, intrucat din cele 90 de proiecte anuntate de investitori ar putea fi finalizate mai putin de jumatate, potrivit estimarilor lui Ivan McCabrey, presedintele grupului irlandez Mivan, dezvoltatorul retelei Tiago Malls, citat de Mediafax.

"Desi toate previziunile indicau ca nivelul chiriilor se va reduce pe masura ce vor fi finalizate cele 90 de proiecte de centre comerciale anuntate in toata tara, nu cred ca se va intampla acest lucru, deoarece doar o parte din aceste proiecte vor fi construite. Estimez ca in urmatorii patru ani vor fi dezvoltate 40 de centre comerciale, astfel ca retailerii nu vor avea prea multe optiuni, ceea ce va duce la continuarea cresterii chiriilor", a declarat McCabrey.

El a precizat ca majoritatea celor 40 de proiecte vor avea succes, deoarece Romania este o piata foarte buna pentru retalieri.

"Romanii cheltuiesc mult si sunt educati. De asemenea, puterea de cumparare este in crestere, iar evolutia demografica este una dintre cele mai importante din regiune. In plus, daca in Anglia sau in alte state s-au inregistrat mai multe falimente ale retailerilor, in Romania nu au fost decat foarte putine", a precizat reprezentantul Mivan.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO