ZF 24

Moneda europeana la minimul ultimelor 14 luni fata de dolar

06.05.2010, 10:25 22

Euro a atins un nou nivel minim fata de dolar, ajungand laminimul ultimelor 14 luni in Asia, pe fondul manifestatiilor dinGrecia care au adus pesimismul pe pietele financiare in privintacapacitatii autoritatilor de la Atena de a implementa reformafiscala convenita cu UE si FMI, informeaza Wall Street Journal.

Trei persoane au murit miercuri in timpul demonstratiilor de laAtena, protestatarii aratandu-si nemultumirea fata de politicile dereducere a cheltuielilor. Evenimentul a speriat pe investitori,acestia speculand ca Grecia nu va putea evita intrarea in default,situatie ce s-ar putea repeta si in Portugalia.

"Nu putem fi pacaliti sa cumparam euro acum. Vedem un vas ce sescufunda si al caror membri se strang de gat", a spus Jun Kato,senior manager in cadrul Shinkin Asset Management.

Pe pietele monetare din Asia, fondurile de hedging non-japonezeasiatice au vandut moneda europeana, aducand euro la 1,2789dolari/euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24