ZF 24

Moov Leasing, platformă fondată de Bogdan Speteanu, fost CEO al BCR Leasing, şi de Mircea Dihel, fost CEO al Ţiriac Leasing, a ajuns la o evaluare de 10 milioane de euro după ce în acţionariatul companiei au intrat şi fondatorii International Alexander Holding

Moov Leasing, platformă fondată de Bogdan Speteanu,...

Autor: Roxana Rosu

21.11.2023, 09:37 3124

Moov Leasing, platformă de mobilitate digitală fondată de Bogdan Speteanu, fost CEO al BCR Leasing, şi de Mircea Dihel, fost CEO al Ţiriac Leasing, a ajuns la o evaluare de 10 milioane de euro după ce în acţionariatul companiei au intrat şi fondatorii International Alexander Holding.

Loredana şi Simion Apreutese, fondatorii grupurilor de firme ce fac parte din International Alexander Holding, au preluat recent 25% din acţiunile Moov Leasing, firmă care oferă pachete de servicii auto integrate de leasing operaţional persoanelor fizice, PFA-urilor, antreprenorilor şi companiilor.

„Am intrat cu încredere şi entuziasm în acţionariatul Moov, fiind nu doar o companie de leasing operaţional, ci şi un integrator facil de soluţii de tehnologie, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice. Într-o piaţă concurenţială şi un ritm de viaţă dinamic, serviciile uşor accesibile, prietenoase şi transparente vor fi cu siguranţă un diferenţiator puternic”, spun Loredana şi Simion Apreutese, acţionarii International Alexander Holding.

Fondat în urmă cu 20 de ani, International Alexander Holding (IAH) este un business de familie cu capital integral românesc, integrator independent de servicii de transport, logistică, producţie şi real estate. Grupul are  în structură peste 20 de companii independente, o echipă de 2800 de angajați și activitate desfasurată in diverse locații din România, Ungaria, Serbia, Cehia și Germania.

Platforma Moov Leasing a devenit funcţională în iulie 2023, fiind lansată oficial pe 15 noiembrie.

„Moov Leasing este compania de leasing adaptată tehnologiilor actuale, o platformă complexă şi o alternativă perfectă pentru aşteptările şi nevoile cumpărătorilor de maşini. Considerăm că a venit vremea ca atât firmele mici şi mijlocii, cât şi persoanele fizice să poată avea acces acum, prin Moov Leasing, la avantajele leasingului operaţional”, afirmă Mircea Dihel, cofondator Moov Leasing.

Strategia companiei prevede să ajungă la active în valoare de 15 milioane de euro până la finele anului, ţinta fiind ca, în următorii trei ani, volumul finanţărilor să ajungă la 100 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO