ZF 24

Neconformitatea în companii poate duce chiar la faliment

Foto Silviu Matei

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.05.2013, 21:41 162

Conformitatea stă la baza unei bune desfăşurări a activităţii unei companii, iar lipsa acesteia poate duce chiar la faliment sau la afectarea reputaţiei unei firme, aceasta fiind principala concluzie a celei de-a doua ediţii a Conferinţei Anuale de Conformitate, organizată de ZF împreună cu PricewaterhouseCoopers (PWC).

Conformitatea reprezintă respectarea legilor în vigoare, a normelor şi a principiilor interne. „Costul respectării normelor şi standardelor sunt mult mai mici decât costurile nerespectării acestora“, a declarat Vasile Iuga, country managing partner al PWC România.

În cadrul evenimentului s-a dezbătut atât problema corupţiei şi a fraudelor din România, dar şi importanţa departamentelor şi oamenilor care se ocupă de conformitate în cadrul unei companii. Totodată s-a pus problema faptului că autorităţile primesc prea puţine sesizări din partea mediului privat atunci când se confruntă cu o problemă de corupţie.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 30.05.2013

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO