ZF 24

Noile restrictii de securitate de pe aeroporturi ar putea lovi in companiile aeriene, dupa incercarea de atentat de vineri

28.12.2009, 11:32 41

Masurile de securitate crescute din aeroporturile americane,dupa incercarea de atentat de vineri ar putea afecta dorinta decalatorii a consumatorilor americani, lovind in industriaaeronautica, conform unor experti din acest sector citati deReuters.

Pasagerii au fost nevoiti sa suporte in acest weekend controalemai amanuntite din partea organelor de control din aeroporturi dupace un nigerian a incercat sa arunce in aer un avion al companieiNorthwestern care se apropia de orasul Destroit, venind dinspreAmsterdam, vineri.

Departamentul de Protectie Interna (Department of HomelandSecurity) a anuntat ca va mari securitatea la aeroporturi dupaacest incident, indicand ca pasagerii se vor confrunta cu controalemai amanuntite. Un oficial DHS a declarat ca printre masurile carear putea fi implementate se afla utilizarea de caini pentrumirosirea bagajelor si detectia comportamentului pasagerilor.

Robert Mann, consultant aerian in cadrul R.W. Mann &Company, a declarat ca operatorii aerieni trebuie sa fie atenti laimpactul pe care aceste controale il vor avea asupra pasagerilor debusiness, care platesc pentru bilete mai scumpe si calatoresc maifrecvent decat ceilalti pasageri.

"Daca va fi vorba sa astepte patru ore, calatorii de business nuo vor mai face", a spus Mann. "Fie nu vor mai calatori fie vorinchiria propriile avioane, doar pentru a evita transportul aerianal companiilor".

Noile masuri de securitate vin la doar cateva saptamani dupa cecompanii aeriene americane anuntau o revigorare a transportului debusiness. Delta Air Lines, care a fuzionat anul trecut cu NorthwestAirlines, a anuntat ca veniturile inregistrate in trimestrul patruindica o revenire a cererii pentru 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO