ZF 24

Orasenii se muta la sate - studiu GfK

12.08.2009, 14:11 59

Aproximativ 2% dintre persoanele din mediul urban s-au mutat in ultimul an la tara, procent similar cu cel al orasenilor care intentioneaza sa se stabileasca intr-o zona rurala in urmatorul an, se arata intr-un studiu al companiei GfK Romania, citat de Mediafax.

"Mutarea intr-o zona rurala este o varianta luata in considerare de 2% dintre persoanele de peste 15 ani din mediul urban, acestea declarand ca in urmatorul an intentioneaza sa se stabileasca la tara. Un procent asemanator este reprezentat de cei care si-au schimbat deja domiciliul in ultimele 12 luni, mutandu-se de la oras la sat", se arata in studiul citat.

Potrivit GfK, statisticile oficiale din ultimii ani arată o anomalie a cursului de migratie, dominanta fiind mutarea de la oras la sat, in conditiile in care Romania se caracterizeaza deja printr-un grad redus de urbanizare in comparatie cu statele din Europa.

In general, sub 10% dintre oraseni obisnuiesc sa-si petreaca o perioada mai mare de o luna la tara.

Cu toate acestea, rudele si cunostinţele din mediul rural sunt un sprijin important pentru o treime dintre oraseni, acestia primind in mod obisnuit diverse alimente de la tara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO