ZF 24

Petrom si-a vandut flota auto catre ALD Automotive

02.02.2010, 18:45 309

Petrom, cea mai mare companie locala, a vandut printr-uncontract sale&lease back o parte din flota de autoturisme catrecompania de leasing operational full service ALD Automotive,detinuta de BRD. Potrivit estimarilor ZF, flota depaseste 500 deunitati.

Astfel, ALD Automotive a cumparat o parte din automobilele dinparcul Petrom, caruia i le va inchiria apoi, asigurand managementulflotei. Parteneriatul urmeaza sa fie extins printr-un contract deleasing operational in care vor intra automobile noi, care vorintra in acest an in parcul Petrom.
Reprezentantii ALD nu au precizat valoarea contractului sau numarulde automobile preluate.

"Cel de-al doilea nivel al parteneriatului nostru cu Petrom, incalitate de furnizor, ne poate conduce de asemenea catre noiinstrumente de urmarire si optimizare a consumului de combustibil,permitandu-ne sa oferim clientilor nostri solutii de a reduceTCO-ul (Total Cost of Ownership) si de a avansa catre flote maiecologice. Ne asteptam ca flota noastra sa depaseasca 6.000 deautovehicule pana la finalul lui februarie", a declarat VincentKneppert, General Manager ALD Automotive.
La finalul anului trecut, cand a raportat afaceri de 24,7 milioanede euro, ALD avea in administrare 5.147 de automobile. Potrivitdeclaratiei lui Kneppert in 2010 flota urmeaza sa creasca cu circa1.000 de unitati, din care cateva sute pot fi din flotaPetrom.
Potrivit reprezentantilor Petrom, compania are o capacitate maximaanuala de rafinare de 8 milioane tone si circa 550 de statii dedistributie carburanti in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels