ZF 24

Piata jocurilor pe computer, patru mld. $ anual pana in 2010

10.09.2006, 13:43 10

Valoarea pietei jocurilor pe computer va atinge 4 miliarde de dolari anual pana in 2010, conform estimarilor lui Michael Dell, fondatorul si presedintele celui mai mare producator de computere din lume, Dell.
"Circuitele integrate performante, ecranele de dimensiuni mari si camerele video sunt elemente foarte importante de hardware care care pot transforma jocurile video intr-o experienta captivanta", a afirmat Dell.
Compania americana a achizitionat anul acesta firma Alienware din Miami, producatoare de sisteme pentru jocuri video. Alienware a obtinut venituri de 200 milioane de dolari in 2005, iar Dell a incheiat anul trecut cu venituri de 55,9 miliarde de dolari.
"Vreau sa stiu ce se cauta in materie de hardware si care sunt noile caracteristici si abilitati pe care producatorii ar dori sa le descopere la echipamentul de acest tip, care sa le permita crearea unei noi generatii de jocuri", a mai spus Dell.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels