ZF 24

Pre-acceleratorul StepFWD: Am ales 9 start-up-uri pentru cohorta de anul acesta

Pre-acceleratorul StepFWD: Am ales 9 start-up-uri pentru...

Autor: Ioana Niţă

15.11.2022, 08:00 124

Pre-acceleratorul StepFDW, susţinut de Google for Startups, Orange România, Algolia şi Bitdefender, a selectat nouă start-up-uri pentru cohorta de anul acesta, programul desfăşurându-se online pe parcursul a 9 săptămâni în perioada 24 octombrie şi 16 ianuarie 2023.

Echipe selectate provin din patru oraşe din România şi sunt din industrii diverse de la retail, medtech, resurse umane până la cybersecurity. Mai exact, start-up-urile participante în cohorta 2022 a pre-acceleratorului StepFWD sunt: AiSA – AI Space Analytics (platformă ce creează soluţii scalabile pentru logistică şi retail, concentrându-se pe automatizare şi date, reducând redundanţa, eroarea umană şi maximizând business intelligence), CreditSky (contruieşte produsul ELCANO, ce este dezvoltat cu ajutorul unor algoritmi avansaţi de ML şi AI aplicaţi pe date financiare şi climatice), Ecoland (joc ce combină o pădure virtuală pe blockchain cu una reală, astfel încât oamenii să poată ajuta la salvarea planetei într-un mod simplu şi distractiv, pur şi simplu jucând şi implicându-se în economia internă bazată pe jucători), Juridiq (aplicaţie ce permite avocaţilor şi parajuriştilor să îşi gestioneze sarcinile, dosarele, documentele şi activitatea profesională în general, prin intermediul mai multor funcţii adaptate pentru piaţa juridică din România), Meditatii.ro (marketplace în care un student poate căuta singur un profesor), Morph (soluţie ce extinde munca unui facilitator, făcând creativitatea, colaborarea şi inovarea mai accesibile în companiile de pretutindeni), Mutable Security (automatizează ciclul de viaţă al soluţiilor de securitate în infrastructurile de consum utilizând software open source şi comercial), Talentsmove (platformă socială construită pentru a oferi o formare ultrarapidă a echipelor pentru întreprinderile tehnologice care se extind rapid), Value MD (soluţie ce oferă identificarea pacienţilor cu risc ridicat de a avea evenimente acute şi oferă, intervenţii personalizate pentru a reduce acel risc cu ajutorul unei soluţii de analiză prescriptivă).

Start-up-urile din cohorta 2022 au echipe diverse şi printre markeri de diversitate regăsiţi se numără neurodiversitate, orientare sexuală, disabilitate, diversitate de vârstă şi gen, personalitate, etnie, precum statut socio-economic.

Echipele selectate lucrează aplicat pe business sub îndrumarea unui mentor dedicat - lead mentor, care îi ghidează pe toată perioada programului. StepFWD abordează subiecte fundamentale pentru antreprenorii la început de drum pentru a creşte exponenţial începând din cadrul programului. Membrii start-up-urilor interacţionează în cadrul programului cu peste 80 de mentori - antreprenori, experţi, partneri corporate, ce îi vor ajuta să-şi valideze presupunerile, să reitereze rapid şi să identifice paşii pe care trebuie să îi parcurgă pentru a-şi lansa produsul pe piaţă.

Programul StepFWD se încheie cu Demo Day, eveniment ce va avea loc pe data de 16 ianuarie 2023. Cele nouă echipe finaliste îşi vor prezenta afacerea şi progresul înregistrat în cadrul evenimentului, ocazie care va aduce împreună actori importanţi din ecosistemul profesioniştilor în tehnologie la nivel local şi regional, alături de investitori şi fonduri de investiţii.

Ediţia de anul acesta a debutat cu anunţul unui nou partener al StepFWD. Bitdefender s-a alăturat misiuniii StepFWD de a contribui la un ecosistem divers de start-up-uri tehnologice. Echipele participante vor avea acces la mentori din cadrul companiei şi prilejul de a primi feedback şi inspiraţie din partea acestora. 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO