ZF 24

Presedintele Agricola Bacau spune ca din pozitia de deputat vrea reformarea domeniului agricol

02.12.2008, 20:36 19

“Am candidat deoarece am ramas credincios mediului agricol in care lucrez de peste 42 de ani si deoarece sunt foarte nemultumit de modul in care acest sector a fost neglijat de-a lungul timpului”, a declarat Gheorge Antochi, presedintele Agricola International Bacau, care a obtinut un mandat de deputat din partea PSD+PC in urma alegerilor legislative.

“Cred ca am experienta necesara si pot influenta deciziile in acest sector, ca sa putem indrepta deciziile gresite care a afectat agricultura romaneasca”, a mai declarat Antochi amintind de faramitarea exagerata a terenurilor agricole, investitiile foarte mici din agricultura si de randamentele extrem de mici pe care le obtinem pentru piata europeana.

“Trebuie sa determinam adoptarea unor masuri care sa faca pamantul romanesc sa produca mai mult si sa facem astfel incat mai mult de o treime din suparfata agricola, care nu e lucrata, sa inceapa sa fie din nou muncita. De asemenea, trebuie sa micsoram deficitul comercial in domeniul prodiselor agricole, care atinge 2 miliarde de euro”, a mai spus Antochi pentru ZF.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO