ZF 24

Producatorii contrazic planificarile Ministerului Agriculturii pentru productia de cereale din acest an

13.05.2008, 21:00 411

Productia de cereale si plante tehnice de anul acesta este estimata la 21,2 milioane de tone, volum de aproape trei ori mai mare decat cel realizat anul anterior, cand s-a raportat o recolta de 8,6 milioane de tone, potrivit datelor publicate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

"La fiecare inceput de an directiile judetene transmit previziuni in ceea ce priveste productia pe intreg anul, pe baza carora facem o planificare a productiei. Cu toate acestea, o estimare in ceea ce priveste productia pentru culturile de toamna va putea fi facuta abia la sfarsitul lunii mai si ulterior pentru culturile de primavara", a declarat Elena Tatomir, director al departamentului de productie vegetala in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine la ce produse agricole se estimeaza cresteri de cel putin 50% si la ce este asteptata o crestere de cel putin 150%, potrivit previziunilor facute de Ministerul Agriculturii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO