ZF 24

Producatorii de BCA: Plafonul pentru Prima Casa ar trebui extins la 100.000 de euro

09.02.2010, 12:33 14

Asociatia Producatorilor de BCA din Romania (Pro BCA), caredetine circa 70% din totalul pietei, considera ca plafonul degarantare, ar trebui sa fie extins la nivelul a 100.000 euro, ceeace nu ar mai limita potentialii cumparatori si ar asigura un cadrufavorabil utilizarii unor materiale de calitate superioara inrealizarea noilor constructii.

"Relansarea programului intr-o noua formula trebuie atentanalizata, astfel incat sa poata fi aplicat pe un termen mai lungcu asigurarea unei continuitati in ceea ce priveste cadrul dederulare. In aceste conditii, este posibil sa poata fi atinseobiectivele pentru care acesta a fost gandit", spune Marius Marin,vicepresedintele si directorul executiv al Pro BCA. El sustine caprogramul Prima Casa ar trebui sa vizeze preponderent achizitia deconstructii noi.

PRO BCA reuneste principalele companii producatoare de BCA, inprezent din asociatie facand parte urmatoarele companii: Macon,Celco, Soceram, Ecoblock, Somaco Grup Prefabricate si Xella RO, indiscutie fiind si intrarea companiilor Prefab, Elpreco si AlbaAluminiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO