ZF 24

Producătorul de lacuri şi vopsele Sarcom se relansează sub denumirea de Evolor şi ţinteşte un volum de business de aproximativ 100 milioane lei în 2023, prin extinderea reţelei de vânzări şi eficientizare operaţională

Producătorul de lacuri şi vopsele Sarcom se relansează...

Autor: Roxana Rosu

22.05.2023, 10:11 365

Producătorul de lacuri şi vopsele Sarcom, din portofoliul holdingului ROCA Industry, se relansează sub denumirea de Evolor şi ţinteşte un volum de business de aproximativ 100 milioane lei în 2023, prin extinderea reţelei de vânzări şi eficientizare operaţională.

În primele trei luni din 2023, compania a raportat o cifră de afaceri de 17,6 milioane lei, în creştere cu 46%, şi un EBITDA de 2,2 milioane lei, cu 171 % peste nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2022.

Evolor, care face parte din holdingul de materiale de construcţii ROCA Industry, listat pe piaţa AeRo a BVB, şi-a propus extinderea vânzărilor în cadrul reţelei de distribuitori tradiţionali la nivel naţional, dar şi pe segmentul de retail internaţional.

“Rezultatele obţinute până în prezent confirmă strategia de dezvoltare a acestui brand 100% românesc şi de transformare a sa într-un campion industrial regional. Potenţialul de producţie şi de desfacere pentru produsele din portofoliul EVOLOR este uriaş, iar repoziţionarea companiei reprezintă un pas strategic în miza noastră de a transforma compania într-un jucător cu prezenţă naţională semnificativă şi înalt competitiv pe pieţele europene,” declară Bogdan Pârvu, CEO EVOLOR.

 În paralel cu extinderea reţelei de vânzări, compania ia măsuri de eficientizare operaţională, atât prin extinderea capacităţii de stocare, într-o facilitate logistică suplimentară amplasată în proximitatea fostei platforme industriale Oltchim, cât şi prin construirea unui parc fotovoltaic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO