ZF 24

PSD discuta astazi suspendarea lui Basescu

29.01.2007, 00:11 12

Membrii Biroului Permanent National al PSD se vor reuni astazi pentru a discuta, in principal, suspendarea presedintelui Traian Basescu.
Vicepresedintele PSD Ilie Sarbu a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca sesizarea catre Curtea Constitutionala privind suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu este finalizata, el aratand ca aceasta mai poate suferi unele modificari in cadrul sedintei de maine a partidului.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat, sambata, la Brasov, ca PSD a strans un numar de semnaturi care depaseste o treime din numarul total al parlamentarilor, adica suficient pentru a initia procedura de suspendare a lui Traian Basescu.
"Avem 146-147 de semnaturi, plus cele 15 de la PRM, deci suntem dincolo de treimea necesara?, a afirmat Geoana.
Conform Constitutiei, pentru initierea acestei proceduri sunt necesare semnaturi din partea unei treimi din numarul total al deputatilor si senatorilor, respectiv 157.
Articolul 95 din Constitutie precizeaza ca "presedintele statului poate fi suspendat din functie de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultatea Curtii Constitutionale, in cazul savarsirii unor fapte grave prin care acesta incalca prevederile Constitutiei".

In aceste conditii, cererea de suspendare poate fi depusa doar de PSD si PRM, insa la votul in Parlament mai sunt necesare voturi de la alte partide, cum ar fi PC, de la grupul minoritatilor si chiar de la unii dintre parlamentarii Aliantei.

PC nu a semnat lista PSD-PRM pentru initierea procedurii de suspendare a presedintelui Traian Basescu, a declarat, ieri, secretarul general adjunct al PC Codrin Stefanescu, precizand ca specialistii partidului inca analizeaza daca exista motive juridice temeinice pentru declansarea procedurii. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels