ZF 24

PwC România şi D&B David şi Baias au acordat asistenţă fondatorului Clinicilor Dentare Dr. Leahu în vânzarea pachetului majoritar de acţiuni către Regina Maria

PwC România şi D&B David şi Baias au acordat...

Autor: Roxana Rosu

13.06.2023, 13:45 177

O echipă de specialişti în tranzacţii ai PwC România şi avocaţi D&B David şi Baias au acordat asistenţă actionarilor Clinicilor Dentare Dr. Leahu, fondatorului dr. Ionuţ Leahu şi acţionarului minoritar, Morphosis Capital, în tranzacţia de vânzare a pachetului majoritar de acţiuni deţinut în întregul grup de societăţi către reţeaua de sănătate Regina Maria.

În urma tranzacţiei, Ionuţ Leahu a păstrat 49% din capitalul reţelei de clinici.

”Aceasta este a doua tranzacţie în care suntem alături de Dr. Ionuţ Leahu, fondatorul Clinicilor Dentale Dr Leahu, căruia îi mulţumim pentru încrederea acordată. Asocierea celor două branduri româneşti va avea cu siguranţă un impact pozitiv pe o piaţă a serviciilor medicale foarte competitivă”, a declarat Cornelia Bumbăcea, Partener M&A, PwC România.

Experţii PwC şi avocaţii D&B au oferit consultanţă specializată de tip ”lead-advisory” acoperind aspecte de ordin comercial, financiar şi juridic în toate etapele până la finalizarea tranzacţiei.

”Piaţa serviciilor medicale private este în continuă dezvoltare. Pentru toţi pacienţii din România este importantă consolidarea unor furnizori privaţi puternici, pentru a beneficia de servicii medicale de calitate. Echipa D&B este experimentată în proiecte în acest sector. Mulţumesc întregii echipe pentru efortul susţinut pe parcursul mai multor luni, care a contribuit la succesul acestei tranzacţii”, a spus Anda Rojanschi, Partener D&B David şi Baias.

Echipa integrată PwC România şi D&B David şi Baias a fost formată din Cornelia Bumbăcea, Partener Deals PwC România, Dragoş Atanasiu, Director Corporate Finance M&A, Laura Paraschiv, Senior Manager Deals, Anda Rojanschi, Partener D&B David şi Baias, Romana Petre, Avocat Senior Coordonator, Mihaela Papandreia, Avocat Senior

"Suntem alături de Clinicile Dentare Dr. Leahu de mai bine de 8 ani şi ne bucurăm pentru realizarea parteneriatului cu Regina Maria, care validează încă o dată performanţa şi competitivitatea business-ului lor. Echipa noastră integrată de tranzacţii a acţionat cu agilitate şi diligenţă în gestionarea dinamicii şi complexităţii acestei tranzacţii, până la finalizarea cu succes a acesteia", a adăugat Dragoş Atanasiu, Director Corporate Finance M&A, PwC România.

În 2020, aceeaşi echipă a asistat Clinicile Dentare Dr. Leahu în tranzacţia prin care Morphosis Capital Fund I a preluat un pachet minoritar de acţiuni în grupul de companii Clinicile Dentare Dr Leahu.

 

Fondată în 2011, reţeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu numără 19 clinici prezente în 13 oraşe la nivel naţional.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO