ZF 24

"Piatra" atarna greu de gatul Londrei

29.02.2008, 15:18 11

Londra a inceput sa piarda din reputatia de cel mai important centru financiar din lume, sub lovitura data de criza cu care s-a confruntat banca Northern Rock, conform unui raport al City of London Corporation, citat de Reuters.

Londra este inca cel mai important centru financiar din lume, dar distanta dintre acesta si New York s-a micsorat la 9 puncte, fata de cele 19 puncte de acum un an.

Sectorul financiar al Londrei a contribuit cu aproximativ 9,4% la economia Marii Britanii in 2006, compensand scaderile din industria manufacturiera.

Totusi, "Londra si-a injumatatit distanta fata de New York, ca urmare a situatiei in care se afla banca Northern Rock si a posibilelor schimbari din sistemul de impozitare al locuitorilor nerezidenti", a mentionat raportul

Marea Britanie planueste sa introduca o taxa strainilor care locuiesc in aceasta tara fara a vea un domiciliu stabil.

Conform propunerii, dupa sapte ani locuitorii nerezidenti trebuie sa plateasca o taxa de 30.000 de lire sterline pe an daca doresc ca profiturile pe care acestia le au peste hotare sa ramana in afara sistemului de taxe al Marii Britanii, sau se pot alinia platitorilor de taxe din Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24