ZF 24

Raportul ACG privind licitatia autostrazii Bucuresti-Brasov a fost transmis la DNA

21.03.2007, 10:58 11

Raportul ACG privind licitatia pentru autostrada Bucuresti-Brasov, tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti, a fost transmis luni la DNA, documentul aratand ca procedura a fost "viciata si exista elemente ce creeaza premise pentru anularea acesteia", situatie care ar putea fi discutata miercuri in Guvern.

Licitatia pentru constructia acestui tronson al autostrazii Bucuresti-Brasov a fost castigata anul trecut de consortiul format din Euroconstruct, Spedition UMB, PA&CO International si Comaxa, iar presa a relatat ca organizatorul licitatiei, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), a modificat conditiile impuse ofertantilor si data de prezentare a ofertelor, pentru a permite consortiului sa obtina contractul.

Situatia a fost verificata de inspectorii Autoritatii de Control a Guvernului (ACG) care au constatat ca acele conditii de participare la licitatie au fost modificate in afara legii privind achizitiile publice.

Raportul de control arata ca textul caietului de sarcini a fost modificat, si nu completat, iar intelegerea a fost incheiata fara sa se tina cont de regula conform careia firmele participante nu trebuie sa fi avut probleme de natura contractuala cu contractantul lucrarii, in acest caz CNADNR. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24