ZF 24

Relansarea Motorola va dura pana la 3 ani, potrivit analistilor

15.07.2007, 16:20 13

Motorola ar putea avea nevoie de doi sau trei ani pentru relansarea operatiunilor, in conditiile in care divizia de telefoane mobile nu va inregistra profit in acest an, potrivit estimarilor companiei, au declarat mai multi analisti, citati de Reuters.
Rezultatele diviziei de telefoane mobile sunt afectate de vanzarile reduse inregistrate in Asia si Europa, care vor determina, probabil, pierderea locului al doilea in clasamentul producatorilor mondiali de telefoane mobile, la nivelul anului 2007.
Motorola are nevoie de telefoane noi, pentru a inlocui seria Razr, lansata in 2004, ar trebui sa imbunatateasca structura costurilor si sa inregistreze performante mai bune pe pietele importante, au afirmat analistii.
Pe piata din SUA, Motorola are nevoie de consolidarea relatiilor cu operatorii de telefonie mobila, precum AT&T.
"Motorola trebuie sa utilizeze o abordare noua in privinta portofoliului de produse. Cred ca firma dezvolta un produs bun, popular, pentru care aloca toate resursele, dar nu este interesata de viitor, sau de lansarea urmatorului telefon foarte popular", a aratat Mark McKechnie, analist la American Technology Research.
John Jackson, analist la Yankee Group, a declarat ca dezvoltarea si lansarea unui telefon dureaza 15 luni, dar Motorola are nevoie de o noua serie de produse, pentru care ar fi nevoie de doi-trei ani. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24