ZF 24

Retailerul electro-IT Flanco foloseşte din luna aprilie propria flotă de maşini pentru livrări, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, şi vrea să internalizeze serviciul de livrare şi în alte oraşe

Retailerul electro-IT Flanco foloseşte din luna aprilie...

Autor: Roxana Rosu

15.06.2023, 10:12 300

Retailerul electro-IT Flanco foloseşte din luna aprilie propria flotă de maşini pentru livrări, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, respectiv opt maşini cu câte două livratori, şi vrea să extindă serviciul şi în alte oraşe din ţară.

“Chiar dacă yraversăm o perioadă de contracţie din punct de vedere economic, cu tendinţă de scădere a consumului, focusul nostru principal rămâne clientul. Astfel, am optat pentru asimilarea internă a serviciului de livrare, ştiind că rezultatul va fi creşterea considerabilă a calităţii serviciilor oferite clienţilor noştri. Din luna aprilie, am monitorizat evoluţia gradului de satisfacţie a clienţilor şi am descoperit că acesta a crescut chiar şi cu 25%, comparativ cu situaţiile în care livrarea se face standard, prin servicii de curierat.”, a declarat Cătălin Cîrnaru, Director de operaţiuni Flanco Retail.

Retailerul are în plan extinderea serviciului de livrare internalizată, pe parcusul anului, şi în alte oraşe mari din ţară.

Compania a încheiat 2022 cu o cifră de afaceri de 1,06 miliarde lei, în creştere cu 3%, şi un profit net de 4,6 milioane lei, în scădere cu 70%.

“Deşi în ultima perioadă am observat o mai mare aplecare a clientului spre eficienţă, argumentul principal al achiziţiei fiind preţul, în continuare, peste o treime dintre români declară că, pentru ei, contează serviciile – în primul rând cele logistice, de livrare, urmate de cele financiare – posibilitatea de a cumpăra în rate – de condiţiile de retur şi de garanţiile extinse”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO