ZF 24

Retailerul online eMAG înfiinţează două noi clase cu profil dual, la Ciorogârla şi la Bolintin Vale

Retailerul online eMAG înfiinţează două noi clase cu...

Autor: Roxana Rosu

05.10.2023, 10:50 138

Retailerul eMAG înfiinţează, în anul şcolar 2023-2024, două noi clase pentru tinerii care vor să obţină certificarea de recepţioner-distribuitor, la Liceul Tehnologic „Pamfil Şeicaru” din Ciorogârla şi la Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale, judeţul Giurgiu.

Compania a înfiintat anul trecut prima sa clasă cu profil dual, la Liceul Tehnologic „Pamfil Şeicaru”.

„Un business performant are nevoie de  echipe pe măsură, formate din oameni bine pregătiţi, care primesc susţinerea de care au nevoie pentru a-şi atinge potenţialul. Activăm într-un domeniu extrem de dinamic şi nou, este firesc să fim în mijlocul comunităţii şi să formăm specialiştii de care avem nevoie. Încurajaţi de colaborarea foarte bună din ultimul an cu Liceul Tehnologic „Pamfil Şeicaru”, care a reuşit atât de repede să pună la punct un proces de învăţare adaptat nevoilor actuale de pe piaţa muncii, ne dorim să continuăm acest demers şi să susţinem încă două clase de elevi care vor învăţa cum să ofere cele mai bune servicii  în ecommerce”, a spus Cosmin Dodoc, VP People & Organization eMAG Group.

Cei 67 de elevi vor studia timp de trei ani şi vor beneficia de pregătire teoretică, dar şi practică. Astfel, în primul an, elevii vor petrece 70% din timp învăţând noţiunile de bază, iar în 30% din timp vor face practică în centrele logistice ale eMAG de la Joiţa, judeţul Giurgiu. Începând din cel de-al doilea an de studiu, timpul este împărţit în mod egal între teorie şi practică.

„Anul şcolar 2022-2023 a fost plin de provocări şi experienţe inedite. Una dintre acestea a fost iniţierea colaborării cu eMAG, cu privire la stagiile de practică în cadrul învăţământului profesional în sistem dual. O colaborare fructuoasă, cu o specializare tentantă pentru tineri şi suport complex din partea eMAG, care nu s-a limitat doar la bursa suplimentară oferită copiilor, ci a completat cu facilitarea transportului, cu echipament specific şi masă,” a declarat Prof. Marilena Fufa, Director Adjunct Liceul Tehnologic Pamfil Şeicaru, Ciorogârla.

Elevii Liceului Tehnologic Pamfil Şeicaru din clasele a IX-a şi a X-a vor avea sesiuni de practică săptămânală sau comasată în perioada ianuarie-aprilie 2024, iar elevii clasei a IX-a din Liceul Tehnologic  „Dimitrie Bolintineanu” vor face practica în perioada februarie – mai 2024. Toţi elevii care  vor urma cursurile în sistem dual oferite de eMAG vor beneficia de transport gratuit cu microbuzul pus la dispoziţie de companie şi vor primi şi o masă pe zi. Mai mult, compania le oferă şi câte o bursă în valoare de 400 de lei elevilor care nu lipsesc nemotivat de la şcoală, în plus faţă de bursa acordată de stat în valoare de 200 de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO