ZF 24

Reţeaua Regina Maria anunţă oficial achiziţia a 51% din Clinicile Dr. Leahu şi intrarea pe nişa de servicii stomatologice. Fady Chreih, CEO Regina Maria: Urmărim de mulţi ani dinamica pieţei de stomatologie, iar acum a venit momentul oportun să facem acest prim pas

Reţeaua Regina Maria anunţă oficial achiziţia a 51%...

Autor: Roxana Rosu

12.06.2023, 16:19 757

Reţeaua de sănătate Regina Maria şi compania Dr. Leahu au anunţat oficial luni tranzacţia prin care Regina Maria cumpără 51%  din reţeaua de clinici stomatologice de la fondul de private equity Morphosis Capital, care iese astfel din acţionariat.

În urma tranzacţiei, Dr. Ionuţ Leahu păstrează o participaţie de 49% în reţeaua de clinici prezentă în 13 oraşe din ţară, cu 169 de cabinete, în 19 clinici.

Clinicile Dentare Dr. Leahu vor opera ca divizie de sine stătătoare în cadrul Reţelei de sănătate REGINA MARIA, iar Ionuţ Leahu, CEO şi fondator, va păstra atribuţiile de management

Ziarul Financiar a anunţat tranzacţia la finele săptămânii trecute, citând surse din piaţa de capital

„Urmărim de mulţi ani dinamica pieţei de stomatologie, iar acum a venit momentul oportun să facem acest prim pas, care marchează şi deschiderea noastră către o consolidare a acestui domeniu în România. Stomatologia este o piaţă cu un foarte bun potenţial de dezvoltare. Împreună cu echipa ambiţioasă şi performantă construită de Dr. Ionuţ Leahu, vom aduce şi mai multe servicii cu valoare adăugată pentru pacienţii români, într-un continuum al îngrijirii medicale de calitate. În medicină, viitorul se construieşte cu viziune şi strategie pe termen lung. Preferăm să vorbim mai puţin şi să facem mai mult, iar intrarea pe nişa de stomatologie a venit şi din preocuparea noastră constantă pentru educaţie medicală şi prevenţie”, declară Fady Chreih, CEO-ul REGINA MARIA.

Regina Maria a derulat în ultimii 30 de ani investiţii de peste 200 milioane euro în sectorul medical românesc.  

Reţeaua de clinici stomatologice fondată şi condusă de Dr. Ionuţ Leahu în urmă cu peste 10 ani a înregistrat în 2022 venituri de peste 26 milioane euro (132 de milioane de lei), în creştere cu 31% faţă de anul precedent. Clinicile Dentare Dr. Leahu reunesc o echipă de 500 de angajaţi, dintre care 200 de medici şi specialişti în anestezie generală. Fiecare clinică integrează cel puţin un centru de radiologie dentară digitală.

Reţeaua dispune şi de propriul centru de instruire pentru medici specialişti, medici rezidenţi şi asistenţi medicali. Peste 5.000 de pacienţi trec lunar pragul clinicilor de stomatologie.

„Acum 12 ani, am început un drum în care mi-am propus să schimb complet felul în care se face stomatologie în România. Am decis atunci că pacientul merită să primească toate opţiunile de tratament personalizate, bazate pe un diagnostic corect şi complet. Am decis ca eu, ca medic, să fiu la dispoziţia pacienţilor oricând ar alege ei să se trateze. Aceste decizii m-au provocat să construiesc cea mai complexă instituţie din stomatologia românească. După ce am tratat peste 100.000 de oameni, am realizat că datoria noastră este să fim alături de fiecare pacient, de la primul dinte, pe tot parcursul vieţii. Iar pentru ca acest lucru să se întâmple, instituţia pe care am construit-o trebuie să depăşească persoana şi, natural, am ales să mă alătur Reţelei de sănătate REGINA MARIA, nu doar pentru cel mai bun standard al calităţii medicale din România, dar mai ales pentru preocuparea permanentă pentru experienţa pacientului. Am siguranţa că această decizie va aduce un element unic în beneficiul celor care ne vor alege, o integrare 360 de grade a medicinei, atât pentru pacient cât şi pentru medicul stomatolog. Împreună vom folosi ca platformă tot ce am construit până acum şi suntem gata să aducem alături de noi mai mulţi medici stomatologi antreprenori. Vom continua astfel planul de a dezvolta sănătatea orală în România. Pentru că eforturile cumulate la nivel de educaţie medicală, investiţiile constante în infrastructură medicală şi digitalizare, crearea de procese care cresc experienţa pacientului redefinesc leadershipul medical în România”, declară Dr. Ionuţ Leahu, fondator şi CEO Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Prezentă în cele mai importante oraşe ale ţării: Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Iaşi, Sibiu, Constanţa, Oradea, Craiova, Galaţi, Turda, Ploieşti şi Piteşti, Clinicile Dentare Dr. Leahu deţin şi un portofoliu de 17.000 de abonamente dentare.

În urma tranzacţiei, Morphosis Capital nu va mai face parte din acţionariatul companiei stomatologice.

„Pentru un fond de private equity, asocierea cu o companie antreprenorială şi sprijinirea acesteia pentru a deveni lider de piaţă reprezintă împlinirea unui ideal. Meritul deplin aparţine întotdeauna fondatorului şi nu există altcineva care să întruchipeze mai bine decât Ionuţ Leahu valorile de rezilienţă şi perseverenţă. Suntem mândri că am făcut parte din această evoluţie şi suntem extrem de fericiţi să vedem Clinicile Dr. Leahu continuându-şi parcursul de succes alături de un partener puternic şi cu valori aliniate, precum Reţeaua de sănătate REGINA MARIA”, a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partner al Morphosis Capital.

Părţile au fost asistate în această tranzacţie de: RTPR şi EY România, pentru Reţeaua de sănătate REGINA MARIA; PwC România şi D&B David şi Baias pentru Clinicile Dentare Dr. Leahu; Mihaela Mîndru Law Office pentru Morphosis Capital.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO