ZF 24

Revenire spectaculoasă pe piaţa auto: Veniturile Renault au crescut cu 30% în primul trimestru al anului 2023, datorită creşterii vânzărilor şi a preţurilor

Revenire spectaculoasă pe piaţa auto: Veniturile...

Autor: Andrei Şerbănescu

20.04.2023, 13:10 140

Renault a anunţat joi că veniturile firmei au crescut cu 30% în primul trimestru al anului curent, datorită unei reveniri a vânzărilor şi a creşterii preţurilor, raportează CNBC.

Stimulat de lansarea mai multor modele premium, printre care versiunea electrică a modelelor Megane, Arkana şi Austral, grupul a înregistrat o creştere de 14,1% a vânzărilor în perioada menţionată, la 535.000 de unităţi, după patru ani consecutivi de scăderi.

Veniturile s-au situat la 11,5 miliarde de euro (12,60 miliarde de dolari), faţă de predicţiile analiştilor de 11,08 miliarde de euro.

Constructorul auto, care a fost afectat mai puternic decât majoritatea rivalilor de criza Covid-19 şi de lipsa cipurilor la nivel mondial, se află în plină redresare, mizând pe avântul vehiculelor electrice pentru a creşte profiturile.

Compania franceză plănuieşte o lansare a versiunii SUV a modelului Espace, o restilizare a best-seller-ului Clio, alături de lansarea altor 12 modele noi în 2024.

Renault şi-a confirmat ţintele pentru 2023, cu o marjă operaţională a grupului văzută la cel puţin 6% şi un flux de numerar liber operaţional în sectorul auto de cel puţin 2 miliarde de euro.

Vânzările globale ale companiei în Europa au crescut cu 27,3% în primele trei luni ale anului, depăşind o creştere medie de 16,2% pentru piaţă.

Renault, unul dintre primii participanţi la cursa pentru vehicule electrice, care apoi s-a luptat în faţa creşterii spectaculoase a Tesla, a declarat la începutul acestei săptămâni că va revizui preţurile la nivel mondial, după ce rivalul său american a redus preţurile în Statele Unite, China şi Europa.

Anul trecut, Renault s-a clasat pe locul al treilea în topul vânzărilor de vehicule electrice în Europa, după Tesla şi Volkswagen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO