ZF 24

Românii cheltuie anual 23 de milioane de lei pe instrumente de scris şi pe papetărie de lux

Românii cheltuie anual 23 de milioane de lei pe...

Autor: Cristina Roşca

05.06.2016, 11:01 181

Românii au cheltuit anul trecut 22,4 mil. lei pe instrumente de scris şi pe papetărie de lux, piaţa urmând să crească uşor, cu 4%, în acest an, potrivit estimărilor companiei de cercetare de piaţă Euromonitor. De altfel, datele companiei arată că această piaţă a crescut continuu din 2011 până astăzi. Avansul cumulat în această perioadă a fost de circa 25%, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Euromonitor.

Cei mai importanţi jucători de pe această piaţă sunt cei inter­na­ţionali precum Montblanc sau Cerutti 1881, dar în ultimii ani s-au dez­voltat şi companii locale. Un astfel de caz este Poenari, un pro­du­cător de instrumente de scris din ma­teriale ine­dite. Aceste pro­duse sunt vândute atât în ma­ga­zine mono­brand, cât şi în unităţi multi­brand şi în magazine care au o ofertă mai mare de produse.

Piaţa de instrumente de scris şi papetărie este doar un segment al întregii pieţe a luxului, evaluată de Euromonitor la 1,9 mld. lei. Cele mai im­por­tan­te segmente sunt cele de modă, bijuterii şi ceasuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro