ZF 24

Rompetrol vrea sa se extinda in presa

25.05.2007, 12:46 8

Grupul Rompetrol intentioneaza sa isi extinda activitatile in domeniul presei si estimeaza ca ziarul "Adevarul", pe care l-a preluat in vara anului trecut, va deveni profitabil intr-o perioada de 1-2 ani, a declarat, vineri, presedintele grupului, Dinu Patriciu.

"Vreau sa ma extind doar in presa. Sunt multumit de felul in care merge Adevarul, si va ajunge profitabil in 1-2 ani", a spus Patriciu, prezent la un forum pe teme de energie la Sofia.

Intrebat de reprezentantii presei daca intentioneaza sa vanda Adevarul, Patriciu a raspuns: "Mai vedem. Depinde de pret".

Cotidianul central Adevarul a anuntat, in iulie anul trecut, ca si-a schimbat actionariatul. Grupul Rompetrol a preluat pachetul majoritar de la Anna-Maria Tinu. Rompetrol detine 60% din actiunile "Adevarul", iar Anna-Maria Tinu controleaza 24% din capital.

Dinu Patriciu detine, alaturi de Mircea Dinescu, si grupul de presa Satiricon, care administreaza publicatiile Dilema Veche, Dilemateca, Plai cu boi si Romania literara. Satiricon face parte din "Adevarul Holding", alaturi de ziarul Adevarul si de tabloidul Click. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO