ZF 24

Rusia propune inspectii comune cu UE pentru verificarea carnii din Polonia

11.04.2007, 16:44 13

Rusia a propus efectuarea unor inspectii comune cu expertii din Uniunea Europeana (UE) pentru verificarea sigurantei sanitare a produselor din carne din Polonia, ca etapa a procesului de ridicare a embargoului rus la importurile de carne de origine poloneza, transmite Reuters.

Autoritatea rusa pentru sanatatea plantelor si animalelor, Rosselkhoznadzor, a anuntat, intr-un comunicat, ca efectuarea unei inspectii comune de catre expertii de la Moscova si cei de la Bruxelles ar permite luarea unei decizii obiective privind metodele utilizate in Polonia pentru verificarea sigurantei sanitare a produselor din carne.

"Rosselkhoznadzor a propus verificarea, in parteneriat cu expertii europeni, a modului in care principalul inspectorat veterinar din Polonia elimina problemele identificate in timpul unei inspectii desfasurate de autoritatile ruse si poloneze in luna februarie", a anuntat agentia rusa, adaugand ca inspectiile trebuie sa aiba loc la nivelul mai multor centre de procesare a carnii din Polonia.

Autoritatile de la Varsovia au blocat, anul trecut, negocierile intre Uniunea Europeana si Rusia pentru incheierea unui parteneriat strategic, solicitand ridicarea embargoului rus la importurile de produse poloneze din carne si vegetale. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO