ZF 24

S&P ar putea revizui in scadere ratingul Greciei cu una sau doua trepte, in termen de o luna

24.02.2010, 23:09 20

Standard & Poor's (S&P) ar putea revizui in scadereratingul de tara al Greciei cu una sau doua trepte, in termen de oluna, din cauza dezechilibrelor bugetare si presiunilor dinsectorul bancar, a anuntat, miercuri, agentia de evaluarefinanciara, citata de Mediafax Business.

Calificativele Greciei, "BBB+" pentru credite pe termen lung, si"A-2" pentru imprumuturi pe perioada scurta, au fost mentinute subsupraveghere cu perspectiva negativa, se arata intr-un comunicat alS&P.

"In viziunea noastra, o noua revizuire in scadere, cu una saudoua trepte, este posibila in termen de o luna", a afirmat MarkoMrsnik, analist S&P.

Riscurile privind evolutia economiei Greciei vor face necesara,probabil, o consolidare fiscala mai ampla, ridicand semne deintrebare privind fezabilitatea programului de reducere adeficitului bugetar. Mai multe despre ratingul de tara oferit de S&PGreciei cititi pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels