ZF 24

S&P: Pietele emergente vor fi afectate de corectia de pe bursele din China

28.02.2007, 16:02 14

Scaderea de aproape 10% inregistrata marti de indicii Bursei din Shanghai si Shenzhen 300 va influenta in principal bursele din statele emergente si companiile cu o capitalizare de piata redusa, potrivit analistilor agentiei Standard&Poor's.

Corectia de pe pietele chineze s-a produs dupa ce autoritatile locale au anuntat ca vor intensifica eforturile de prevenire a speculatiilor.

Analistii au anticipat ca indicele pietei de capital din Shanghai va inregistra un declin important, in conditiile in care valoarea principalului indice bursier chinez s-a dublat in ultimul an, iar lichiditatea bursei este scazuta, se arata in doua rapoarte ale diviziei Equity Research a Standard & Poor's (S&P), specializata in cercetarea in domeniul titlurilor de valoarea.

"Nu este un inceput placut pentru Anul Porcului, dar s-a produs ceea ce anticipam, respectiv corectia pietelor chineze. Cu toate acestea, scaderea pietelor globale, pe fondul acestei evolutii, a fost oarecum suprinzatoare, indicand cresterea importantei averilor din China", a declarat vice-presedintele diviziei Equity Research pentru Asia, Lorraine Tan. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24