ZF 24

Schimburile comerciale dintre SUA şi România s-au triplat în ultimii 15 ani, la peste 5 miliarde de dolari anual, iar numărul companiilor americane prezente local s-a dublat, la aproape 1.000 de firme

Schimburile comerciale dintre SUA şi România s-au...

Autor: Roxana Rosu

03.07.2023, 17:03 192

Schimburile comerciale dintre SUA şi România s-au triplat în ultimii 15 ani, ajungând la o valoare de peste 5 miliarde de dolari annual, iar numărul companiilor americane prezente local s-a dublat, până aproape de 1.000 de firme.

În total, aceste companii cumulează peste 110.000 de locuri de muncă, potrivit unui comunicat al First Bank, bancă deţinută de fondul american de investiţii J.C. Flowers.

”Fiecare client şi fiecare afacere sunt unice, de aceea le oferim toată atenţia noastră şi punem comunicarea în prim-plan, indiferent dacă interacţionăm online sau în timpul vizitelor în sucursalele noastre. Pentru a răspunde nevoilor tot mai complexe ale antreprenorilor români, diversificăm în mod constant portofoliul de produse. În acelaşi spirit, FIRST BANK continuă şi în acest an strategia de digitalizare, având în vedere scopul nostru declarat de a oferi clienţilor noştri o experienţă digitală, cu o interacţiune umană autentică. Îmbunătăţim în mod constant aplicaţiile mobile şi platforma de internet banking pentru ca experienţa şi comunicarea clientului cu banca să fie cât mai facilă, dar să îi aducă şi plus-valoare.”, a declarat Henk Paardekooper, CEO FIRST BANK, cu ocazia sărbătoririi ZIlei Independenţei.

Anul trecut, valoarea creditelor acordate de First Bank în România a crescut cu 19%, ajungând la 4,9 miliarde de lei, creşterea fiind susţinută mai ales de împrumuturile ipotecare, dar şi pe cele acordate clienţilor Corporate şi IMM.

În plus, banca a lansat un produs dedicat companiilor care doresc să instaleze panouri fotovoltaice, în vederea recuperării cheltuielor cu energia electrică.  

First Bank are sediul la Bucureşti şi operează prin intermediul a 40 de sucursale, având aproape 1000 de specialişti angajaţi şi aproximativ 130.000 de clienţi activi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO